När vi träffas första gången

När vi ses går vi igenom allt som måste göras.
Vi pratar om vem personen var och vad hen tyckte om. Och utifrån detta bestämmer vi kista, urna, dekorationer osv. Självklart har vi material för er att titta i om ni vill ha lite inspiration, men vi tycker att det är viktigt att vi bygger ceremonin utifrån vad personen som ska begravas tyckte om och vad ni känner att ni vill ha och behöver.
 
Vi går också igenom om ni vill ha en annons i någon tidning eller om ni vill delge vänner och bekanta dödsfallet på annat sätt.
 
Efter begravningsceremonin är det vanligt att man går någonstans och umgås, äter och dricker någonting gott. Detta är ett jättefint tillfälle att fortsätta hyllningen efter ceremonin. Vi hjälper er att planera minnesstunden utifrån vad personen tyckte om och vad ni tycker passar. Det kan vara allt ifrån den klassiska smörgåstårtan till sushi eller varför inte en middag på favoritrestaurangen. Läs mer om hur man kan göra minnesstunden till något alldeles speciellt.
 
Självklart kommer vårt möte att handla mycket om ceremonin och hur den ska se ut. Om ni väljer en borgerlig ceremoni så är möjligheterna som störst att göra en riktigt personlig ceremoni. Om det ska vara kyrkligt eller inom något annat samfund så tittar vi på det och vilka regler man måste förhålla sig till.
 
Vi hjälper er med all information ni behöver för att fatta alla beslut under hela processen.
 
Om ni har frågor och funderingar innan ni kommer till oss är ni förstås alltid välkomna att slå oss en signal och komma förbi vårt kontor i Malmö, Lund eller Höllviken. Och vill ni läsa ännu mer om alla olika moment så kan ni gå in på www.begravningsportalen.se där ni kan läsa er till svaren på de frågor ni kan tänkas ha.