En borgerlig begravning – precis så som du vill att den ska vara.

Vi bestämmer tillsammans hur ceremonin ska utformas, se ut, låta och kännas.

Den är med andra ord precis så som du vill att den ska vara.
Allt ifrån en liten intim ceremoni till ceremoni med en storslagen fest.

 

Borgerliga begravningar kan vara en ceremoni helt fri ifrån kyrkans regler och religiösa förbestämda ordningar. Man har, om man vill, tillgång till de kapell som finns på vissa kyrkogårdar. Men kan också ha ceremonin på något helt annat ställe. Man kan till exempel vara på favoritrestaurangen, i trädgården eller  i en vacker park. Om man önskar vara på en plats där det inte passar sig att man har en kista kan man välja att hålla ceremonin över urna. På så sätt ökar chanserna att välja en plats, och ett sätt, som känns helt rätt.

 

Vi är båda borgerliga officianter (borgerliga begravningsförrättare)

Borgerliga begravningar förrättas av en borgerlig officiant, och en sådan hittar ni hos oss. Vi träffas och pratar igenom hela ceremonin. Hur ordningen ska se ut, musik, dekorationer, uppträdanden och andra inslag som ni valt. Och så pratar vi naturligtvis om personen som gått bort. Ett av de bästa sätten att få ceremonin att bli personlig är förstås att berätta historier och härliga anekdoter ur personens liv. Och detta är någonting som kommer ur den skatt av minnen som familjen och vännerna bär på och har skapat genom åren. Ju mer vår officiant får veta om vem personen var desto varmare och hjärtligare blir ceremonin. Om det finns någon i familjen eller av vännerna skulle vilja hålla i ceremonin så stöttar vi er gärna med upplägg och utförande. Känns detta som en för stor uppgift kan man delta i ett eller några inlag. Kanske läsa en text, sjunga en sång eller dela ett minne.

 

Det finns kanske lika många sätt att göra en borgerlig begravning som det finns människor, och det finaste vi vet är att få vara med och skapa dessa oförglömliga ögonblick.

Stjernfeldts Begravningsbyrå

 

☆ En personlig, musikalisk och nytänkande begravningsbyrå som gör minnen för livet ☆

 

Boka tid med oss på telefon 040 – 45 22 74