Ceremoni med urna … istället för kista

 

Fördelarna med att ha begravningsceremonin med urna är faktiskt flera;

Den första och kanske mest uppenbara fördelen är ju att man kan vara nästan var man vill. En urna kan man bära med sig var som helst och den väcker inte för mycket uppmärksamhet om man skulle vilja vara på en plats där andra människor kan tänkas finnas eller passera.

Då kan man också välja att ha ceremonin på en plats som är mer personlig än kanske en kyrka eller ett kapell.

Man kan vara i hemmet, i en park eller kanske på en personens favoritrestaurang.

 

 

Den andra fördelen, som man ofta inte funderar över, är att om man väljer urna kan man med fördel ha gravsättningen direkt efter ceremonin.

Begravnings- och gravsättningsceremonierna är ju av praktiska skäl annars åtskilda. Men med urnan kan dessa kombineras i en fin stund då man får ett mer omedelbart avslut. Man slipper nämligen att planera ytterligare ett tillfälle som ofta känns lite jobbigt eftersom man upplever att begravningen redan är genomförd. Och eftersom gravsättningen är en mycket kort procedur blir det, istället för en egen ceremoni, ett naturligt och fint avslut på begravningsceremonin.

Men minnet av en person sitter inte i en kista eller en urna. Man måste faktiskt inte ha varken den ena eller den andra på plats vid ceremonin om man inte vill.

Det går alldeles utmärkt med bara ett fotografi, eller andra saker som påminner om personen. Ceremonin blir lika minnesvärd och fin i alla fall.

Har ni frågor angående vad man får eller inte får göra. Vill ni veta mer om de alternativ man kan välja mellan? Slå oss en signal så berättar vi allt ni behöver veta!