Från musikalartist … till begravningsrådgivare

och borgerlig officiant.

Steget däremellan kan verka stort. Men det är kortare än man tror.Shirine på STJERNFELDTS Begravningsbyrå ☆ 040-45 22 74 ☆ En personlig, musikalisk och nytänkande borgerlig begravningsbyrå som gör minnen för livet ☆

I 15-årsåldern sjöng jag för första gången på en begravning. Sedan dess har solistuppdragen på begravningar varit ett stående inslag i mitt liv som sångerska. Redan från starten kände jag stor skillnad mellan att uppträda i musikaler och att sjunga på begravningar. Även om musikaljobbet var fantastiskt roligt så fanns det något extra i begravningsjobben som saknades på scen. Att göra skillnad. Att sjunga för någon som lade sången i en liten ask i sitt hjärta och bar den med sig även efter ceremonin. För mig blev skillnaden avgörande.

 

En dag när jag sjungit på en begravning bestämde jag mig för att ringa ett samtal. Det skulle visa sig vara det bästa samtalet jag ringt. Jag ringde chefen på en av de största begravningsbyråerna i Malmö och sa att jag var på väg in och att jag ville prata med honom. Jag ville börja jobba som begravningsentreprenör. Det var inte bara de begravningar jag varit på genom åren som påverkade mig. Jag hade också haft många fina samtal med min bästa kompis pappa, som drivit begravningsbyråer i många år. Han hade gett mig den riktiga bilden av yrket och det kändes bara mer och mer rätt för varje samtal. Förresten … jag fick jobbet!

 

Det känns verkligen hedersfullt att få vara del i den process som sörjande går igenom. Att få leda folk igenom alla faser man går igenom när någon dött och att visa dem alla möjliga vägar att gå för att ta det finaste och mest personliga avsked. Och så fanns det en del till. Den del av ceremonin som jag från starten lagt störst fokus på, och som är vår viktigaste uppgift i Stjernfeldts begravningsbyrå; att hjälpa till att arrangera den bästa hyllningen man kan ge någon som man älskar. Att visa familjer och vänner att möjligheterna är obegränsade. Och att man får göra precis det man vill. Det som känns rätt.
Det behövs faktiskt en förändring i begravningsbranschen. Traditionella byråer med gamla anor finns många. Men jag kände att det saknades en byrå för alla dem som tänker som jag. De som vill komma ifrån konventionerna och rikta in sig på individen. De som vill hylla någon de älskar för att de är viktiga för oss. För att varje person är unik och förtjänar en unik hyllning. Och för att varje person är unik och förtjänar ett unikt avsked.

 

Jag har alltid tyckt att jag är en bra sångerska. Men den där extra komponenten. Att göra skillnad. Det är den som gör mig till en riktigt engagerad begravningsentreprenör. Varje person som väljer att komma till oss får med sig en liten ask. En liten ask med minnen att lägga i sitt hjärta och bära med sig vidare i livet. Precis så vill vi att alla som kommer till Stjernfeldts Begravningsbyrå ska känna!
/  Shirine Stjernfeldt
Begravningsrådgivare, sångerska och borgerlig begravningsförrättare

040 – 45 22 74

shirine@stjernfeldts.com